Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Wiśnie osączyć, zebrać sok. Podgrzać sok z wiśni, 2 łyżki cukru i cynamon nie dopuszczając do zagotowania. Rozgnieść żelatynę i rozpuścić w gorącym soku. Jabłko wymyć, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a tak przygotowana galaretkę rozdzielić do 4 deserowych miseczek i dostawić w zimne miejsce.
Na waniliowy sos: zagotować mleko, pozostawiając 2 jego łyżki. Rozrobić w pozostawionym mleku sos i pozostały cukier. Dodać do wrzącego mleka i mieszając zagotować. Sos przestudzić i podać do galaretki w osobnym naczyniu, najlepiej w sosjerce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !