Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, osuszyć na lnianej ściereczce. Słoiki (500 ml) umyć i wyprażyć w piekarniku. Masło zagotować na wolnym ogniu do oddzielenia serwatki, zdjąć z ognia, gdy serwatka opadnie na dno, zalać sklarowane masło. Sklarowane masło ponownie podgrzać, wrzucić do niego osuszone grzyby, dusić 10-15 minut, dodać sól, pieprz. Wymieszać. Grzyby z masłem przełożyć do słoików. Zakręcić i pasteryzować 60 minut. Na drugi dzień pasteryzację powtórzyć. Woda powinna pokrywać całe słoiki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam wszystko co z grzybkami :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Dobre
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię , jedno z moich ulubionych dań .
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię , jedno z moich ulubionych dań .
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !