Sposób przygotowania

Przygotować rozczyn drożdżowy- drożdże rozkruszyć,zalać pół szklanką mleka,dodać mąkę i cukier i pozostawić do wyrośnięcia. Do pozostałej mąki dodać rozczyn,cukier waniliowy,jajka, sól i pozostałe mleko - składniki łączymy.Na sam koniec wlewamy ostudzony tłuszcz i wyrabiamy ciasto.Odstawić ciasto na 1 godzinę. Po wyrośnięciu łyżką układamy ciasto na gorący olej.Po upieczeniu racuchy posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyglądają super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Pyszne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    piękne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !