Sposób przygotowania

Do maszyny do pieczenia chleba wkładamy kolejno: oliwę, maślankę, 300 g maki, sól, cukier, kminek, paprykę, 240 g mąki i pokruszone drożdże. Ustawiamy program „Wyrabianie ciasta” (90 minut). Wyjmujemy ciasto, formujemy z niego małe chlebki, nacinamy je w 2 miejscach, smarujemy mlekiem i posypujemy solą. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku do momentu, aż się zrumienią (25 – 30 minut). Z tej porcji ciasta wychodzi 6 chlebków.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    polly66

    pięknie wyrósł!
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Na maslance - pewnie bardzo smaczne. Domowe wypieki sa najlepsze :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !