Sposób przygotowania

Gruszki obrać , wycisnąć sok z cytryny i połową soku skropić gruszki.Zagotować 1,2 litra wody z 2 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, dodać pozostały sok z cytryny.Do wrzątku włożyć gruszki i gotować 10 minut.Pozostały cukier skarmelizuj na suchej patelni z dodatkiem 2 łyżek wody.Gdy cukier będzie miał złoty kolor dodaj miód, wymieszaj.Gruszki wyłożyć na talerzyki , polać karmelem , podawać deser gorący.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    fajne zestawienie z karmelem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    świetny sposób na gruszki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    słodkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !