Sposób przygotowania

Mięso mielone z indyka mieszamy z przyprawą do gyrosa i smażymy na łyżce oliwy. Gdy się przesmaży przekładamy do miseczki, a na patelnię wlewamy kolejną łyżkę oliwy i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy na dużym ogniu intensywnie mieszając. Gdy zacznie się nam szklić dodajemy posiekanym czosnek. Smażymy dosłownie minutkę i dodajemy pokrojone również w kostkę warzywa. Zmniejszamy ogień i trzymamy pod przykryciem 5 minut – sporadycznie mieszając. Następnie dolewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia. Chwilę gotujemy pozwalając bulionowi troszkę się zredukować i dodajemy przecier pomidorowy, zioła włoskie oraz mięso. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy do uzyskania pożądanej gęstości sosu. Podawać z makaronem i startym serem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    a u mnie dzisiaj też było to samo tylko robione bez marchewki, bo moje dziecko nie cierpi
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    też jak byłem mały ogólnie nie przepadałem za gotowanymi warzywami :o) Jak widać się zmieniło
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Uwielbiam spaghetti, a tak przyrządzonemu na pewno bym nie odmówił:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    kocham spagnettii, uwiellbiam sie nim zajadac
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    po prostu,pyszne i apetyczne !
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobre
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    mój synus wszystkie spaghetii zje
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !