Sposób przygotowania

Piersi wrzucić do wrzątku i gotować przez 3 minuty na średnim ogniu. Wyjąć, zostawić do przestygnięcia. Pieczarki pokroić na ćwiartki, pora w plasterki. Rozgrzać patelnię, wrzucić pieczarki i smażyć na dużym ogniu przez 5 minut, wlać oliwę, wrzucić pora i smażyć jeszcze przez 2 minuty. Zostawić do ostygnięcia.
Piersi wraz z pieczarkami i porem zmielić maszynką o najdrobniejszym sicie. Dodać jajka, jogurt i przyprawy. Dokładnie wyrobić masę. Rozłożyć ją do małych foremek (na mufinki lub babeczki) i zapiec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (wkładać do rozgrzanego piekarnika). Podawać na ciepło lub na zimno posmarowane cieniutko majonezem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Jak kolorowo i apetycznie! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !