Sposób przygotowania

bakłażany umyć i wydrążyć z nich miąższ następnie pokroić w kostkę i przesmażyć na łyżce oliwy,dodać posiekany czosnek,pomidory umyć i pokroić w kostkę,zioła i cebulę posiekać,ryż ugotować na sypko w wodzie z kostkami rosołowymi,po ugotowaniu wymieszać z miąższem z bakłażanów,pomidorami,cebulą i ziołami,doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie solą jak jest mało słone,farszem napełniać wydrążone połówki bakłażanów układać na blasze skropić oliwą przykryć folią aluminiową i zapiec w piekarniku ok.30min.w temp.190st.bakłażany powinny być miękkie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    to danie napewno smakowałoby mi;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !