Sposób przygotowania

Z mięsa usuwamy skórę, następnie wkładamy do worka, marchewkę obieramy i kroimy – mogą być talarki lub paski, cebulę kroimy w tzw. piórka. Wszystko razem wkładamy do przygotowanego wcześniej worka. Następnie kolejno wsypujemy – przyprawę do kurczaka, paprykę, bazylię, oregano, pietruszkę, tymianek, pieprz ziołowy i dokładnie wszystko razem mieszamy, lekko potrząsając workiem (niestety mają tendencję do pękania, więc trzeba to robić ostrożnie). Czosnek obieramy i drobno posiekany wrzucamy do woreczka. Zapiekamy przez ok. 50-60 minut w 180 st. Można później rozerwać worek i dopiec je ok. 5 minut, będą wtedy lekko przypieczone na zewnątrz.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !