Sposób przygotowania

Pierś pokroić w skośne plastry grubości około 1 cm. Lekko rozbić tłuczkiem, przeciąć w środku i wywinąć jak faworki. Oprószyć solą i pieprzem. Ostawić.

Serek topiony dokładnie wymieszać z mlekiem, mąką i sosem śliwkowym. Doprowadzić do wrzenia na bardzo małym ogniu ciągle mieszając. Dodać pokrojone w paseczki śliwki oraz przyprawy. Gotować jeszcze przez 2 minuty wciąż mieszając. Zestawić z ognia.

Ugotowane gorące ziemniaki przekroić na połowy.

Na dużej patelni rozgrzać olej. Układać faworki, obok ziemniaki. Faworki smażyć na jasny kolor, ziemniaki posypać mieszanką przypraw i również usmażyć na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    strasznie mnie intryguje ten sosik :)
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniałe danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    danie wygląda rewelacyjnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia26

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !