Sposób przygotowania

Bakłażany dokładnie umyć i pokroić w krążki, a następnie oprószyć solą i skropić ½ porcji soku cytrynowego. Odstawić na 20 minut. Po tym czasie warzywa opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Mozzarellę pokroić w plastry. Piekarnik rozgrzać do 220˚C. W naczyniu żaroodpornym układać na przemian plastry bakłażana i mozzarelli. Oprószyć solą i pieprzem i skropić olejem. Zapiekać w piekarniku do chwili, gdy ser się roztopi. Do jogurtu dodać zieleninę i czosnek. Całość zmiksować. Tak przygotowany sos doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać ocet i pozostały sok cytrynowy. Sos rozlać obok bakłażanów.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    bardzo fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    wow
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczne !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    świetny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    prawdziwa pychotka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !