Sposób przygotowania

Warzywa obrać, oczyścić, opłukać. Cebule pokroić w półplasterki. Paprykę pokroić w cienkie i krótkie paseczki. Czosnek i chilli posiekać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Na oliwie przesmażyć czosnek z cebulą i chilli. Dodać paprykę, pomidory, przyprawy. Dusić 20 minut na średnim ogniu, często mieszając. Paprykarz wymieszać ze startym parmezanem. Przełożyć do 6 kokilek lub żaroodpornych miseczek. W każdej porcji zrobić łyżką wgłębienie i wbić do środka po jednym jajku. Kokilki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Zapiekać przez 8-10 minut, aż jajko się zetnie, a ser roztopi. Podawać udekorowane świeżym tymiankiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !