Sposób przygotowania

W rondlu zagotować 2 szklanki wody,dodać masło i szczyptę soli.Wsypać kaszę,ugotować na sypko.Cebulę i żołądki drobiowe pokroić w paseczki i obsmażyć na maśle.Kostkę bulionową rozpuścić w małej ilości gorącej wody,dodać do żołądków i cebuli.Wymieszać z kasza,doprawić do smaku solą i pieprzem.Masę przełożyć do posmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tarta formy do zapiekanek.Kwaśną śmietanę wymieszać z posiekanym koperkiem,polać wierzch potrawy.Formę wstawić do średnio nagrzanego piekarnika,zapiekać przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    na to jeszcze nie wpadlam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    lubię kaszę, więc dla mnie pycha;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !