Sposób przygotowania

Przygotować ciasto:mąkę przesiać,dodać pozostałe składniki,zagnieść gładkie ciasto o konsystencji podobnej do pierogowego.Podzielić na połowę,upiec dwa placki.Każdy rozwałkować na natłuszczonej i wysypanej mąką blasze,piec około 10 minut w temperaturze 180 stopni.Wyjąć,ostudzić.Przygotować krem:Mąkę pszenną i ziemniaczaną rozprowadzić w kilku łyżkach zimnego mleka.Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym,wlać mąkę,ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia.Zdjąć z ognia,przestudzić.Margarynę utrzeć z cukrem,dodawać po łyżce zimny budyń,aż masa stanie się gładka i jednolita.Przygotowanym kremem przełożyć placki,docisnąć.Przechowywać w lodówce.Wierzch ciasta możemy pokryć polewą z ciemnej czekolady i ewentualnie ozdobić wzorami z białej.Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !