Sposób przygotowania

Wszystkie składniki prócz marmolady zmieszać na gęste ciasto i wyrobić najlepiej na stolnicy . Pozostawić 1/4 część ciasta , resztę zaś rozwałkować i rozciągnąć na wysmarowanej tłuszczem blasze , ułożyć wokoło wałeczek i podpiec w piekarniku do lekkiego zarumienienia . Następnie ułożyć na cieście warstwę marmolady lub dobrze osączonych konfitur , na wierzchy ułożyć kratę z pozostawionej części ciasta i wstawić ponownie do piekarnika , aby zrumieniło się na wierzchu . Mazurek jest bardzo smaczny z masą z suszonych śliwek . Śliwki należy moczyć w wodzie przez 12 godzin , następnie wyjąć pestki , a miąższ zemleć w maszynce . Doprawić masę do smaku cukrem dodać cukier waniliowy lub olejek migdałowy.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pycha
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pyszny
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    slodki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny deserek !
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszne ciasto
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    super ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    uwielbiam mazurki;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !