Sposób przygotowania

bułkę namoczyć w mleku po czym odcisnąć i zemleć z cebulą i ugotowanym mięsem,dodać jajko i doprawić do smaku solą i pieprzem i wyrobić na jednolitą masę,do naczynia wsypać mąkę,sól szczyptę i zalać wrzątkiem wymieszać łyżką aby się nie sparzyć po czym wyrobić ciasto ręką na jednolitą masę tak aby ciasto było sprężyste cienko wałkować i wycinać szklanką lub foremką na pierogi kólka na środek nakładać farsz i sklejać ugotować w osolonym wrzątku od wypłynięcia na wierzch gotować ok.3min.kapustę obrać umyć i poszatkować na rozgrzanym maśle zeszklić pokrojoną cebulę,dodać kapustę,oprószyć solą i pieprzem i chwilę smażyć,jak kapusta zmniejszy swą objętość wlać odrobinę wody i dusić do miękkości,pod koniec duszenia dodać koperek i zagęścić zasmażką,pierogi podsmażyć na oleju i podawać z kapustą i plastrami boczku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ale mi zapachniało;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !