Sposób przygotowania

Rzodkiewkę i marchewki obieramy i kroimy w długie cienkie plastry , najlepiej takim nożem od żółtego sera . Wino łączymy z octem i to musimy zagotować , do wina dodajemy listek , ziele, gożdżiki , cukier 1 łyżeczkę i szczyptę sol. Potem wrzucamy rzodkiewkę i gotujemy 3 minuty potem wyjmujemy . Podobnie gotujemy cukinię tylko w skórce przez 2 minuty a marchewkę do 6 minut. W naczyniu najlepiej takim zamykanym może być plastikowym układamy warstwami ugotowane plastry jarzyn, najpierw marchewkę, potem rzodkiew a na końcu cukinię. Każdą warstwę musimy nasmarować wyciśniętym czosnkiem i polewamy oliwą . I ten pojemnik zamykamy szczelnie i odstawiamy na 3 dni w chłodne miejsce ,a przed podaniem tego składać razem po jednym pasku każdej jarzyny i zwijać w ruloniki, albo jeszcze możemy zrobić inaczej , fajniej będzie się prezentować jak pospinamy je wykałaczkami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    bardzo ciekawy przepisik
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    ciekawy pzrepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !