Sposób przygotowania

Najpierw musimy utłuc w możdzieżu ziele, jałowiec, pieprz , gożdżiki i liście laurowe. Jeszcze dodajmy sól i saletrę i tą mieszanką nacieramy mięso a potem je wkładamy do kamionki . Wstawić do lodówki na 2 tygodnie ! Codziennie szynkę przewracamy na drugą stronę , potem wyjmujemy szynkę musimy ja opłukać i wytrzeć , włożyć do dużego garnka, dodajemy obrane jarzyny zalewamy wodą i gotujemy aż mięso będzie miękkie . Odstawiamy je potem do ostudzenia . Następnie wyjmujemy szynkę ponacinać skórę w kratkę , smarujemy miodem i wkładamy do gorącego piekarnika na 20 minut do temp. 180 st. Jak zauważymy że skórka nam brązowieje i robi się chrupka to wyjmujemy i podajemy jak chcemy możemy na ciepło lub zimno.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    musi być smakowita
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    swietna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !