Sposób przygotowania

Mięso najpierw musimy zemleć w maszynce razem z cebulą , do mięsa wbijamy jajko kurze , dodajemy mąkę , śmietanę , sól, pietruszkę , pieprz i wyrobić ręką. Ugotowane jajka przepiórcze obrać i odstawić . Od chleba odkrajamy najpierw piętkę i wyjąć cały środek i do środka wypełniamy bochenek farszem , tylko jak będziemy wkładać farsz to robimy to na przemian z jajkami dobrze po dopychać aby nie zostawić dziur. Potem bochenek skrapiamy wodą , owijamy liśćmi kapusty i zawiązać nitką . Wstawiamy do pieca 180s. i pieczemy godzinę . Po wyjęciu odrzucić kapustę a bochenek możemy na kilka minut wstawić do piekarnika jeszcze aby skórka była bardziej chrupiąca. Po ostygnięciu wkładamy gotowy już klops do lodówki , wtedy będzie się lepiej nam kroił.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !