Sposób przygotowania

Na stolnicę lub blat przesiać mąkę, dodać sól, zrobić wgłębienie, wbić jajko i żółtko, dolać oliwę, łączyć ze sobą składniki podlewając wodą. Zagnieść ciasto, uformować kulkę. Przykryć ściereczką i odstawić na 1/2 godziny. Rozwałkować na placek, podsypując sporo mąki. Podzielić na pół, posypać mąką i ułożyć obie połówki jedna na drugą odwrotnie niż leżały. Zwinąć je w rulon i pokroić. Rozsypać makaron po stolnicy. Zagotować i osolić wodę. Makaron gotować krótko, partiami i al dente.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    kiedy ja jadłam taki...eh stare czasy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    jak ja dawno nie jadłam takiego pysznego makaronu
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    musze dzis zrobić .
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    domowy najlepszy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    własnej produkcji jest najlepszy
  • 0
    original
    Opublikowano

    DOROTA/PATI197799

    pychotka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !