Sposób przygotowania

Pierś z indyka mielimy wraz z odrobina marchewki. Następnie dodajemy do niego jajko, bułkę tartą i zagniatamy na jedną masę. Mięso doprawiamy posikaną pietruszką, solą, pieprzem, majerankiem.
Mięso obtaczamy skórą z indyka, tak aby ta przylegała do niego starannie i posypujemy wierz ulubionymi przyprawami. Całość pieczemy ok 40 minut w rozgrzanym piekarniku. Czasami skóra odpada przy krajaniu plasterków.Choć sama rolada bez skóry jest również smaczna.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Ania67

    przepadam za nią:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    świetny pomysł na domową wędlinkę:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    smakowicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    piotereq

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    sama zrobilas? ja bym chyba nie potrafila
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    sama zrobilas? ja bym chyba nie potrafila
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Pyszne takie jedzonko:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    swietna
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    też uwielbiam;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !