Sposób przygotowania

Ciasto rozwinąć, przekroić na pół, wyłożyć na 2 blaszki. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec w temp 190 stopni na jasno złoty kolor. Po upieczeniu ciasto z jednej blaszki pokroić w kwadraty. 1,5 szkl mleka zagotować, do reszty zimnego mleka dodać żółtka, budyń, mąkę, cukier waniliowy, wymieszać. Wlać do gorącego mleka i ugotować budyń, wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę dodając stopniowo wystudzony budyń. Następnie przyprawić do smaku sokiem z cytryny i spirytusem. Krem wyłożyć na całe ciasto, wyrównać. Na wierzchu ułożyć ciasto pokrojone w kwadraty. Posypać cukrem pudrem z wanilią.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    pyszniutkie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Uwielbiam to ciasto :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Poproszę kawałek !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Kremówki uwielbiam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ciacho jak marzenie.... paluszki lizać :P)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszniutki deser:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Mam ochotę na taką kremówkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    moje ulubione :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !