Sposób przygotowania

Z wody,octu, cukru ugotować syrop do nitki. Białka z cukrem waniliowym ubić na sztywną piane, ciągle ubijając wlać cienkim strumieniem połowę syropu. Naczynie z pianą położyć nad gotującą się wodą dalej ubijając wlewać powoli pozostały syrop, dodać aromat o dowolnym zapachu i sok z cytryny. Ubijać do momentu odrywania się piany od trzepaczki. Gorącym lukrem smarować ciasta lub ciasteczka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajny pomysł;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy przepis takiego jeszcze nie robiłam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !