Sposób przygotowania

Fasolę moczymy (najlepiej na noc), zlewamy wodę, zalewamy wodą świeżą i gotujemy do miękkości. Brokuła moczymy przez 15 minut w osolonej wodzie, osączamy, gotujemy na parze. Następnie dzielimy na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek drobno siekamy, pieczarki kroimy na ćwiartki. Na patelnię wlewamy oliwę. Wrzucamy cebulę i szklimy ją, następnie dokładamy pieczarki i smażymy przez 5 minut. Wrzucamy resztę składników (oprócz czosnku), mieszamy, przykrywamy patelnię i dusimy wszystko przez kolejne 5 minut (na średnim ogniu). Na końcu dodajemy czosnek, dokładnie mieszamy, dusząc jeszcze przez minutę.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super wygląda!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowicie wygląda, super przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowicie wygląda, super przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowicie wygląda, super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    zdrowo i kolorowo :D
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    kolorowo i apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !