Sposób przygotowania

Z drożdży, odrobiny mąki oraz z ciepłego mleka przygotowujemy rozczyn. Odstawiamy, aby urósł.
Gdy drożdże podwoją swoją objętość dodajemy do nich resztę mąki, jajka, cukier oraz stopione masło. Wyrabiamy dokładnie ciasto, odstawiamy w ciepłe miejsce, aby podwoiło swą objętość.
Gdy ciasto podwoi już swą objętość, formujemy z niego niewielkie kulki, na każdą z nich nakładamy łyżkę konfitury, zlepiamy tworząc pączki. Gotowe pączki odstawiamy na kilka minut, aby jeszcze trochę \"podrosły\".
Następnie pączki smażymy kilka minut w gorącym oleju.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Smaczne pączki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    zjadłabym choć jeden
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ostatnio "chodzą za mną" takie pączki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !