Sposób przygotowania

Mąkę przesiać przez sito na stolnicę, dodać ser półtłusty wcześniej zmielony przez maszynkę, 4 żółtka, 1 łyżeczkę soli oczyszczonej, 2 łyżeczki octu i 3 łyżki śmietany. Wyrobić ciasto. Gotowe przełożyć do miseczki, nakryć ściereczką i odstawić do lodówki na około 30 min. Po 30 min wyjąć ciasto na wcześniej posypaną mąką stolnicę. Ciasto podzielić na kilka kawałków. Rozwałkować każdą z części na grubość około 1 cm. Wycinać kółka szklanką a następnie w środku wyciąć małe kółeczko kieliszkiem. Wrzucać na rozgzrany oleju, smażyć z obu stron na złoty kolor. Po wyciągnięciu odsączyć tłuszcz na ręcznikach papierowych. Posypać cukrem pudrem. Smacznegooo !!!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !