Sposób przygotowania

Można użyć gotowego spodu biszkoptowego lub upiec biszkopt z kakao i przekroić go na 3 części (jak na tort).
Kaszę zalać wódką, wymieszać, zostawić na 90 minut. Wsypać wiórki, wymieszać i zostawić na kolejne 30 minut. Masło utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce masę z kaszy ciągle miksując. Odłożyć 6 łyżek masy, dodać do nich sok i dokładnie wymieszać (za pomocą miksera). Na pierwszą część spodu wyłożyć masę różową, przykryć drugą częścią spodu, wyłożyć masę białą, przykryć pozostałym biszkoptem. Ciasto wstawić na godzinę do lodówki. Cukier puder utrzeć z wrzątkiem i sokiem cytrynowym. Polukrować ciasto i obficie posypać wiórkami kokosowymi. Podawać schłodzone.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pysznie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    ładnie wygląda
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Czy kaszka manna ma byc surowa ? zainteresowalam sie tym ciastem, ale nie jestem pewna, czy dobrze zrozumialam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    uwielbiam ciacha z biszkoptem i kaszka manna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !