Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto. Śmietany dodać tyle ile zabierze. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dodać 2 łyżki kakao. Upiec każdy placek oddzielnie w piekarniku na 170 stopni ok 15-20 minut.

Masa serowa:
1 kg białego sera
1 kostka masła
25 dag cukru kryształu
2 jajka
1 cukier wailiowy.

Przygotować w malakserze masę serową jak na serownik i wyłożyć ją do garnka i gotować ciągle mieszając. Jeśli masa zacznie się gotować to wlać 1 i 1/2 budyniu śmietankowego rozpuszczonego w 1 szklance mleka. Budyń wlać na gotujący się ser i ciągle mieszać aż zgęstnieje.

Placki przełożyć letnią masa serową.
Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    śliczne wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monikaana

    przepyszny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ciekawa masa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !