Sposób przygotowania

Mąkę ok. 150 g wsypać do miski, wbić jajka dodać wodę,oliwę i sól i połączyć razem.przełożyć na stolnicę i zagniatać podsypując pozostałą mąką aż ciasto będzie elastyczne. Rozwałkować - musi być bardzo cienkie i pozostawić na lnianym ręczniku do przesuszenia. podzielić ciasto na pół, złożyć razem i pociąć w pasy szerokości ok. 4 cm.pasy poukładać jeden na drugim i cieniutko pokroić. pokrojony makaron rozłożyć na ręczniku i pozostawić do całkowitego wysuszenia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sloneczko1

    Zdjęcie drugie nie jest odpowiednikiem mojego makaronu. Kolejne zdjęcia przedstawiają etapy wykonania makaronu aż do ugotowanego w rosole
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !