Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Do ubitych białek dodawać po 1 żółtku, ciągle ubijając. Następnie wlać aromat, wsypać przesiane mąki, mak i delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do worka cukierniczego i wyciskać okrągłe ciasteczka na przygotowaną blaszkę, posypać posiekanymi orzechami. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    brzmi bardzo smakowicie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się fajnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !