Sposób przygotowania

Ziemniaki ubrać, umyć i pokroić w plasterki.Podsmażyć na oleju z przyprawą do ziemniaków.Przełożyć do garnka. Na tym samym oleju podsmażyć kiełbasę (również pokrojoną w małe kawałki) i dodać do ziemniaków. Obrane i pokrojone pieczarki podsmażyć na maśle,oprószyć przyprawą uniwersalną i dodać do ziemniaków. Do garnka dorzucić pokrojonego pora i paprykę.Zalać ok pół l bulionu(z kostki) i dusić na małym ogniu,pod pokrywką. Pod koniec duszenia, gdy warzywa będą miękkie, dodać ok.2łyżki śmietany i dokładnie wymieszać. Podawać z kleksem śmietany.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    doprawić mieloną ostrą papryką:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczny obiad
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !