Sposób przygotowania

Z wody i cukru ugotować syrop, włożyć sparzone i drobno posiekane śliwki, orzechy i smażyć około 10 minut. Pod koniec dodać skórkę pomarańczową, posiekane morele, kakao, i pokruszone biszkopty, wymieszać. Przyprawić do smaku spirytusem lub sokiem z cytryny. Masę wyłożyć na andrut, wyrównać, przykryć drugim waflem i obciążyć deseczką. Po ostudzeniu oblać polewa czekoladową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    super:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pomysł bardzo ciekawy, wart wypróbowania.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapowiada się smacznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !