Sposób przygotowania

Z masła ,mąki,cukru,żółtek ,śmietany i szczypty soli zagniatamy ciasto i odstawiamy do lodówki na ok 30 minut.Śmietankę wymieszać z serkiem,skórka cytryny i jajkami.Gruszki umyć ,wytrzeć i obrać.Przekroić na pół ,usunąć gniazda z pestkami.Wypukłą stronę,gęsto ponacinać ,uważając aby się nie rozpadły.
Ciasto rozwałkować na cienki placek,wylepić nim posmarowaną tłuszczem i obsypana bułką formę do tarty.pieczemy w tem.200 stopni na słomkowy kolor -ok.10-15 minut. Na podpieczony spód wylewamy masę śmietankową,układamy ponacinane gruszki,na wierzch posypujemy płatki migdałowe.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy jeszcze 30-40minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kropka157

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !