Sposób przygotowania

Do rondelka wlać wodę i umieścić margarynę. Wszystko zagotować. Następnie dodać mąke i wymieszać, np. trzepaczką. Powstałą masę wystudzić, a potem ucierać ją z jajkami. Powstałe ciasto wylać na formę o wymiarach 40x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w 200 C (aż ciasto uzyska złoty kolor). Przekroić je na 2 części.

Po upieczeniu ciasto ostudzić. W międzyczasie przygotować krem, czyli ugotować mleko, dodać do niego mąke pszenną, ziemniaczaną, żółtko. Wszystko ze sobą mieszać, aż zgęstnieje. Przygotowaną masę schłodzić, następnie utrzeć ją z miękkim masłem. Przygotowanym kremem przełożyć ciasto i przykryć drugą połówką. Schłodzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    pyszna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Kto tego nie lubi,pycha.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    pycha!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !