Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
ziemniaki ugotowane 3/4 kg.
mąka 3/4 szklanki
jajko 1 sztuka
Farsz:
musztarda 2 łyżeczki
majonez 2 łyżeczki
cebula 1/2 sztuki
jajko ugotowane na twardo 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z jajkiem

Kartofle przekręcić przez maszynkę i zagnieść razem z mąką i jajkiem. Jajka drobno pokroić i wymieszać z podsmażoną i drobno posiekaną cebulką oraz majonezem i musztardą. Doprawić solą i pieprzem. Z rozwałkowanego ciasta wykrajać szklanką kółka i napełniać farszem. Sklejać jak pierogi i smażyć na głębokim oleju. Dobrze smakują z keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 03.07.2013 08:27
muszą być pyszne :-)
rjustysia 22.01.2013 11:54
ciekawy pomysł na pierożki, bardzo ładnie wyglądają :)
SyMiki 20.11.2011 11:54
pyszne
SyMiki 08.09.2011 23:46
muszę spróbować
jolaxa 31.05.2011 23:04
pycha
Babciagramolka 19.03.2011 16:37
Lubie wszelkie pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak