Sposób przygotowania

Cebule i 2 ząbki czosnku obierz. Cebule potnij w plasterki, a czosnek posiekaj. Rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę i czosnek. Przypraw cukrem, tymiankiem i szałwią. Oprósz mąką, zasmaż, nie rumieniąc.
Dolej bulion, wino i ocet. Dołóż przyprawy i zagotuj. Dodaj przecier, gotuj 30 minut. Przypraw.
Tosty potnij na trójkąty. Zrumień. Posmaruj roztartym trzecim ząbkiem czosnku. Skrop oliwą, posyp starym serem. Ponownie wstaw do piekarnika. zapiekaj 5 minut. Podawaj jako dodatek do zupy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !