Sposób przygotowania

Z mąki, wody, soli i przyprawy ugniatamy twardawe ciasto, a następnie dzielimy je na 10 równych części.
Z każdej cząstki robimy kulę, spłaszczamy i przy pomocy wałka robimy placuszek.
Placuszki smażymy na suchej patelni, z obu stron.
Podajemy z roztopionym masłem.
Mogą też stanowić wspaniały dodatek do leczo, bogracza itp.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    jeden poproszę dla mnie do serka czosnkowego:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super !
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    smacznie się zapowiada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    znakomite!
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super;]
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    chętnie bym spróbował takiego chlebka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    super,proste i orginalne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pychotka;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !