Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny, włożyć do rondla, dodać wodę i utarty imbir. Gotować na średnim ogniu około 1 godziny. Następnie wsypać cukier i gotować przez 15 minut. Pod koniec zdjąć z ognia, dodać cukier waniliowy i mielony imbir, wymieszać. Nakładać dżem do przygotowanych słoiczków, mocno zakręcić i pasteryzować około 15 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    Uwielbiam imbir! Ciekawe czy ze świeżym byłoby dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super pomysł na jesienne przetwory.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super pomysł na dżem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !