Sposób przygotowania

Poszatkowana kapustę i opłukaną wykładamy na sitko ,dymkę oczyścić i pokrój drobniutko w kosteczkę , koperek posiekać trochę odłożyć do dekoracji ogórki pokrój w kostkę a pomidorki w cząstki, czosnek przeciskamy i rozcieramy z solą . Kapustę połączyć z dymką , koperkiem , ogórkiem , pomidorami i czosnkiem . Odstawiamy aby uszykować sos : Sok z cytryny połącz z solą pieprzem kolorowym ziarnistym świeżo zmielonym i szczyptą cukru , po zupełnym rozpuszczeniu się przypraw dodaj olej i wymieszaj i tym sosem polej gotową już sałatkę możemy odstawić na 10 minut do lodówki , schłodzone jest lepsze przed podaniem dekorujemy koperkiem .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    sałatka jest ciekawa ;)))
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    sałatka jest ciekawa ;)))
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !