Sposób przygotowania

Do miseczki dodać mięso, obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, wbić jajko i dodać około 2 łyżki bułki tartej. Wszystko przyprawić i ze sobą połączyć. Z przygotowanego mięsa lepić klopsiki(małej wielkości). Każdy kawałek mięsa obtoczyć w bułce i smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Przygotowane klopsiki wyjąć z patelni. Kostkę warzywną rozpuścić we wrzącej wodzie, a następnie bulion wlać na patelnię. Dodać odrobinę tłuszczu (czyli tego na czym smażyły się klopsiki)i koncentrat pomidorowy. Na sam koniec powyższy sos zaciągnąć odrobiną mąki rozpuszczonej w zimnej wodzie. Przygotowane klopsiki spowrotem umieścić na patelnię i wszystko ze sobą podgrzać. Podawać z ziemniaczkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !