Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka oczyścić, osuszyć. Naciąć aby powstała kieszonka. Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Dodać rozmrożony szpinak i smażyć aż do odparowania. Doprawić solą i pieprzem.Odstawić do ostygnięcia i dodać pokruszony ser feta, 1 jajko oraz bułkę tartą. Mięso oprószyć solą, pieprzem i majerankiem. 1/3 farszu odłożyć, resztę napełnij nacięte kieszonki piersi kurczaka. Zepnij wykałaczkami. Porcje ułoż w naczyniu żaroodpornym, skrop tłuszaczem. Wstaw do nagrzanego piekarnika piecz w temp. 200 stopni przez ok 20 min. Pod koniec pieczenia obłóż resztą szpinaku i zapiekaj przez ok 3-4 minuty.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    apetyczne super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    dla miłośników szpinaku
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Doskonałe połączenie smaków, jak dla mnie przepis doskonały!
  • 0
    original
    Opublikowano

    M. Monroe

    smaczne i zdrowe ')

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !