Sposób przygotowania

Karpia już gotowego kroimy na 4 porcje , posolić posypać świeżo zmielonym pieprzem prosto z młynka , ryby poukładaj jeden na drugim , przykryj talerzem i odstaw na godzinę , w między czasie wstaw wodę w garnku , posól 1 łyżeczką i ugotuj ziemniaki obrane . Na patelni smażymy ryby na małym ogniu następnie podsmażoną rybę przełóż do naczynia żaroodpornego, przykryj plasterkami żółtego serka posyp dopiero przyprawą do ryb i zapiekaj tylko kilka minut w temp. 200 st do momentu aż zauważymy że ser się zarumienił . Cytrynę sparz i pokrój w cienkie plasterki , koperek posiekać , ziemniaki odcedzić. Na talerze najpierw kładziemy karpia i porcje ziemniaków , posyp e koperkiem i gotowe już danie dekorujemy ładnie plasterkami cytryny .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pewnie by mi smakowało
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pewnie by mi smakowało
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !