Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder i masło, dokładnie posiekać. Następnie dodać żółtka, otartą skórkę z cytryny i sztywno ubitą pianę z białek, zagnieść ciasto. 1/4 ciasta włożyć do zamrażalnika, pozostałe do lodówki na pół godziny. Ciasto z lodówki rozwałkować i wylepić przygotowaną formę do tarty, nakłuć dno widelcem i włożyć na 10 minut do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Podpieczone ciasto wyjąć, ułożyć odsączone z zalewy ananasy, na wierzch zetrzeć na tarce o dużych otworach ciasto z zamrażalnika. Ponownie włożyć do piekarnika i piec około 25 minut w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Do składników należy dopisać 3-4 łyżki powideł śliwkowych, którym należy posmarować dno tarty, przed wyłożeniem ananasa. :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny deserek !
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Super danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda zaskakująco. bardzo smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda nieziemsko :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    hahanka

    wygląda pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !