Sposób przygotowania

Fasolkę zalewamy wodą na całą noc. Rano płuczemy, wlewamy świeżą wodę i gotujemy. Dodajemy kostkę rosołową, pokrojony w kostkę boczek, ziele angielskie i liść laurowy. Kiedy fasolka zmięknie dodajemy przecier pomidorowy, musztardę. Zagęszczamy mąką. Doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Podawać z jasnym pieczywem :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Dawno nie robiłam fasolki po bretońsku, aż narobiłaś mi smaka ;)
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Bardzo lubie i często
  • 5
    original
    Opublikowano

    plocia

    coś dla mego męża :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Dawno nie robiłam, a bardzo lubię!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !