Sposób przygotowania

Bakalie pokroić.Żółtka utrzeć z cukrem do białości,dodać przesiana mąkę,bakalie,wymieszać ze sztywno ubitą pianą z białek .Na blaszkę wyłożyć andruty i na to grubi wyłożyć ciasto.Piec w średnio nagrzanym piekarniku.Po wystudzeniu posmarować lukrem waniliowym i przybrać migdałami i rodzynkami.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Na wypiekii idzie pora, święta pachną już babkami , więc mazurki róbmy wszyscy....kruche, słodkie z bakaliami.....
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Też robię mazurka na duzym waflu ale taki słodki ,że aż mdły:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczny
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    z pewnościa pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    smaczny deser:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Mniam, ale smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !