Sposób przygotowania

Pestki dyni mielimy, 10 g zostawiamy do dekoracji. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy łyżką. Powstała masa jest dość klejąca. Wstawiamy miskę do lodówki na minimum 1/2 godziny na najniższą półkę. By ciasteczka zachowały ładny kształt najlepiej piec je w formie na mufiny. Foremki smarujemy masłaem wysypujemy kaszą manną. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 160° Formujemy talarki o średnicy dna foremek i wysokości do 1 cm. Wkładamy do środka i posypujemy pestkami tak, by pokryć dokładnie wierzch każdego ciasteczka, lekko dociskamy, by pestki dokładnie przylgnęły.Pieczemy 20-25 minut. Odczekujemy kilka minut przed wyciągnięciem ciasteczek z foremek. Kiedy wystygną będą chrupiące i kruchutkie.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    muszą być naprawdę pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !