Sposób przygotowania

Z podanych składników przygotować dość gęste ciasto naleśnikowe.Odstawić na 1 godz.a potem dobrze wymieszać.Żelazną foremkę rozetkową zanurzyć w gorącym tłuszczu,a następnie do 3/4 wysokości w cieście.Ponownie włożyć do rozgrzanego tłuszczu i trzymać tak długo,aż ciastko odklei się od foremki.Smażyć z obu stron na rumiano.Wyjmować łyżką cedzakową na serwetkę papierową.Podawać na gorąco posypane cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    A ja miałam dwie takie foremki i wyrzuciłam ,bo mi się przewracały...
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ekstra!musze wyprobowac!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    jakie śliczne!!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    mam takie foremki,kiedyś z nich korzystałam,muszę wypróbować ten przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznie wygladaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    mam foremkę i zrobię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    ładnie sie prezentują
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny pomysł na szybki słodki deser.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    fajne takie różyczki
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Można dodać jeszcze łyżkę spirytusu, żeby nie chłonęły tłuszczu. Wychodzą pyszne i chrupiące.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !