Sposób przygotowania

TORTOWNICE ( ŚR.21 CM) SMARUJEMY MASŁEM WYLEPIAMY CIASTEM ZOSTAWIAJĄC 5 CM BRZEG
TWARÓG , MLEKO, CUKIER, SOK Z CYTRYNY OBA OLEJKI I JAJKA MIKSUJEMY, CZEKOLADĘ ROZTAPIAMY STUDZIMY CHAŁWĘ KROIMY W KAWAŁKI I Z CZEKOLADA DODAJEMY DO MASY MIESZAMY , WLEWAMY DO TORTOWNICY I CIASTO WYKŁADAMY NA MASĘ LEKKO DOCISKAMY, POSYPUJEMY CHAŁWĄ I PŁATKAMI MIGDALOWYMI PIECZEMY OK. 1 GODZ. W 180 C STUDZIMY PRZYKRYWAMY I WKŁADAMY DO LODÓWKI NA CO NAJMNIEJ 12 GODZ.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !