Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK ŻURAWINOWY

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki pszennej 30 dag
margaryny 15 dag
cukru 10 dag
żółtko jajek 4 szt
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
kwaśnej śmietany 2 łyżki
Masa serowa
margaryny 20 dag
cukru 30 dag
suszonych żurawin 10 dag
jajek 8 szt
budyń śmietankowy 1 szt
polewa czekoladowa 1 szt
amoniak
twaróg 1 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK ŻURAWINOWY

CIASTO;
MARGARYNE SIEKAMY Z MĄKĄ, ŻÓŁTKA UCIERAMY Z CUKREM, PROSZKIEM DO PIECZENIA, AMONIAK, I ŚMIETANA, MIESZAMY Z MĄKĄ I ZAGNIATAMY GŁADKIE CIASTO
MASA SEROWA;
MARGARYNE UCIERAMY Z CUKREM I DODAJEMY ŻÓŁTKA, TWARÓG I BUDYŃ, BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNO I DODAJEMY DO MASY, WSYPUJEMY ŻURAWINĘ A CZĘŚĆ ODKŁADAMY, MIESZAMY
CIASTEM WYLEPIAMY SPÓD BLASZKI I WLEWAMY MASĘ SEROWĄ
PIEZEMY OKOŁO 65 MIN, W TEM. 170 C , STUDZIMY I POLEWAMY WIEZCH POLEWĄ CZEKOLADOWĄ I POSYPUJEMY ODŁOŻONYMI ŻURAWINAMI

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak