Sposób przygotowania

FARSZ: Ser zmiksować z cukrem waniliowym i cukrem pudrem, dodać jagody i wymieszać.
CIASTO: Wszystkie składniki ciasta wymieszać w misce, a z drożdży zrobić rozczyn. Jak zaczną rosnąć dodać do pozostałych składników. Wyrobić elastyczne ciasto. Miskę nakryć folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki.
Rano ciasto lekko wyrobić. Rozwałkować na prostokąt o wymiarach 35x30 cm i posmarować wcześniej przygotowanym nadzieniem. Zwinąć wzdłuż krótszego boku i pokroić na 3 cm kawałki. Na środku każdej bułeczki zrobić wgłębienie trzonkiem drewnianej łyżki.
Układać w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić do ponownego wyrośnięcia.
Piec w temperaturze 170 *C z termoobiegiem przez 20-25 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Jaką ja mam ochotę na coś słodkiego!
  • 3
    original
    Opublikowano

    marchewka

    apetycznie wyglądają!
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Pięknie wyglądają:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Fajne drożdżówki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne smakowitości....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pięknie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    smaczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Uwielbiam ciepłe drożdżówki do mleka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    przepadam za bułeczkami z jagodami a te wyglądają tak apetycznie że aż mam ochotę się poczęstować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ach, skubnęłabym jedną!
  • 4
    original
    Opublikowano

    anemon

    Proszę bardzo, częstujcie się.
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    zatęskniłam za jagodami
  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Twe bułeczki śliczne takie , każdy chwyta je ze smakiem....
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Tak, tak chwytają wszyscy i tylko moment i bułek nie ma, a trochę trzeba się przy nich napracować. Bywa czasami, że nawet sama nie spróbuję, bo już po bułkach.
  • 2
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Szkoda, że nie mam już jagód:(:(
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    czekoladka, myślę, że można zrobić z innymi owocami np. śliwkami lub jabłkami.
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne,robię takie z masą makową:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    anemon

    Swietny pomysł, z makiem są pyszne.
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    2w1 i jagody i ser, cóż za rozpusta ;) bardzo profesjonalnie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo dziękuję za miłe słowa.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    rewelacyjne...
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszniutkie drożdżóweczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    aż mi zapachniało,pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Marzę o takiej bułeczce! :P
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Sarenko, w takim razie zapraszam na bułeczki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne na śniadanko ew. do kawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !